Cloud Monitoring

Moниторингот е клучен кога станува збор за имање стабилна Cloud услуга. Многу работи мора да бидат целосно набљудувани, ажурирани и менаџирани за да се осигурате дека вашите услуги се достапни. Осигурување на uptime и побарувачки за изведба од страна на вашите клиенти, Cloud-от е 24/7/365 дена процес кој што го бара нашето целoсно внимание. Токму затоа во Радикс ние го направивме концептот за мониторинг наречен Cloud Monitoring.

Cloud Monitoring e серија услуги кои што ви дозволуваат да ги мониторирате и менаџирате серверскитe реурси и апликации.

Во рамките на Cloud Monitoring може да бирате помеѓу обичен мониторинг на ресурси како што се искористенсот на CPU, икористенсот на RAM или може да имате свои метрики за вашите апликации и услуги. Оваа алатка може да биде користена за аналзиа на log фајлови со ваши тригери за сите ваши апликации.

Со Cloud Monitoring можете да:

 • Moниторирате целата инфраструктра за вашите апликации
 • Да поставувате аларми и тревоги преку E-mail и SMS
 • Да монторирате log-ови
 • Изготвување на графички и статистички извештаи
 • Градење на споствени метрики

За почеток

За да почнете, Radix ќе ви направи приватна мониторинг средина за вашите сервери. По ова ќе можете да инсталирате мониторинг агенти на вашиот систем. Мониторинг без агенти е исто така дел од нашите услуги, овозможувајќи ви да конфигурирате без инсталација. Штом тревогите ви се конфигурарни, ќе имате целосно подесување на вашиот мониторинг. Нашиот персонал за поддршка е достапен да ви даде поддршка за имплементација на ваша барање.

ПОВРЗАНИ УСЛУГИ

 • Развивачи на Софтвер
 • Планирање на Cloud
 • Одржување на Cloud
 • Cloud Опоравок по Катастрофа
 • Помош и Техничка Поддршка
 • Поставување на Апликации
 • Мониторинг на Cloud

RADIX SOLUTIONS

 • Раководен ВПС
 • VPS Поддршка
 • Апликации Хостирани на Cloud
 • Виртуелен Приватен Датацентар
 • ВПДЦ Поддршка
 • Развивачи на Софтвер
 • Планирање на Cloud
 • Одржување на Cloud
 • Cloud Опоравок по Катастрофа
 • Помош и Техничка Поддршка
 • Поставување на Апликации
 • Мониторинг на Cloud
 • Microsoft SharePoint
 • Microsoft Dynamics
 • Magento
 • JIRA Hosting
 • OwnCloud
 • Виртуелен Приватен Сервер
 • Microsoft Exchange